
Ciasto bez cukru? Zdrowy deser? Ciasto bez glutenu? Czy taki wynalazek można zjeść ze smakiem? Odpowiedź brzmi TAK! Dodatkowo jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wyśmienite ciasto z kaszy jaglanej i jabłek.
Przepis:
- 1,5 kg jabłek
- 300g kaszy jaglanej
- cynamon.
Bierzemy około 1,5 kg jabłek najlepiej soczystych. Myjemy je obieramy, wykrawamy środki. Ścieramy na grubej tarce. Do utartych jabłek dodajemy 300 g kaszy jaglanej, cynamon do smaku i dokładnie mieszamy .
Formę (ja używam keksówki) wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wymieszane składniki wkładamy do formy. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C i wkładamy ciasto. Po 1,5 godziny wyjmujemy gotowe, jak przestygnie możemy jeść.
Do ciasta można też dodać namoczone rodzynki.
Prawda, że proste? Zaręczam, warto spróbować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz